Haco - værktøjsmaskiner


Belgiske Rogier Havegeer og Roger De Marez starter i 1965, hvad der senere skulle ekspandere til Haco Group.

Fra 1965 til 1972 blomstrer forretningen, som bestod af at producere hydraulickomponenter, og servicere disse. Eksporten begynder for alvor at tage fart.

I 1972 ser den første maskinsaks dagens lys, og fremstilling af maskiner tog mere og mere over.

I 1985 grundlægges Robosoft. Robosoft er Haco's egen fabrik der fremstiller hardware og software til styringerne på Haco maskinerne. Haco har altid ment at det er det bedste at det er maskinfolk der laver styringer til maskiner, og ikke IT folk der skal prøve at forstå, hvordan maskinen virker og derefter bygge en styring til den. Derfor er brugervenligheden også i top på Haco's maskiner.

I 1986 overtager Haco de franske Bret hydrauliske produktionspressere. Og i 1987 fuldender Haco presseserien ved at opkøbe franske SCMB Bliss.

I 1991 opkøbes engelske Kingsland for at få adgang til profiljernssakse og lokkemaskiner. Også italienske Omes opkøbes, i 1993, for at tilføje CNC lokkemaskiner til programmet. Og sidst men ikke mindst opkøbes tyske Mubea, så Haco kunne tilbyde bore/saveanlæg.

I 1999 opkøbes polske FAT, som fremstiller teach-in og CNC drejebænke og fræsere.

I 2000 overtages produktionsfaciliteterne LSP i Slovakkiet, og Haco begynder at producere deres maskinsakse og kantpressere her. Der var naturlige bekymringer omkring kvaliteten, i forbindelsen med flytningen af produktionen fra Belgien til Slovakkiet. Men det øgede tilsyn med de nye produktionsfaciliteter gjorde at kvaliteten steg!

Besøg Haco ved at klikker her.